Autoschade Herstel Van Eeks bij SBS6


29 januari 2016 , Schadeherstel

Autoschade Herstel Van Eeks bij SBS6

Auto- en schadeherstelbedrijf Van Eeks uit Hoogeveen is aanstaande zondag 31 januari te zien in het SBS6-programma Feiten en fabels. In het programma ontzenuwt Henri van Eeks het fabeltje dat bij een kleine schade de hele auto overgespoten moet worden.

In het programma gaat presentatrice Aukje van Ginneken op zoek naar het waarheidsgehalte achter de meest uiteenlopende verhalen. Aan de hand van verschillende items binnen een thema zien de kijkers welke stellingen, bakerpraatjes of verhalen nou eigenlijk een feit of een fabel zijn.

"Tot voor kort was het nog wel zo dat bij een bumperschade de hele bumper overgespoten moest worden, omdat anders de kans bestond dat er kleurverschillen waarneembaar waren. Tegenwoordig zijn de lakken zo ver ontwikkeld dat we kunnen volstaan met een deel overspuiten", legt Henri van Eeks uit.
Dat het onnodig is om de hele auto over te spuiten, volgt daar vanzelf uit. "We gebruiken daarbij de spectrometer om de kleur vast te stellen, maar we houden er ook altijd de stalen bij om met eigen ogen te kunnen controleren of de gebruikte kleur echt de kleur van de auto is."

De uitzending van deze aflevering van Feiten en fabels met Auto- en Schadeherstelbedrijf Van Eeks, is zondag 31 januari om 16.30 uur. Het programma wordt herhaald op 7 februari om 12.00 uur.