Expositie van `leerlingen' van Rein de Vries


29 januari 2016
[IMG]

Expositie van `leerlingen' van Rein de Vries , "Atelier Eeburg" te Leeuwarden, in het Gemeentehuis van Stiens.

Vanaf 6 januari 2016 vindt in het gemeentehuis van Leeuwarderadeel te Stiens een expositie plaats van de leerlingen van `meester' Rein de Vries. De exposanten beoefenen hun schilderkunst op de woensdagavond en worden daarom `de woensdagavond schilders' genoemd.

Voor deze amateurschilders is schilderen een vorm van expressie in beeld en kleur.
De term `leerling' duidt op het constante leerproces waarin de mens - in dit geval als kunstschilder - zijn plaats leert vinden in deze wereld. Iedere leerling is individueel bezig met zijn of haar kunstwerk. Hierbij worden zij ondersteund door de docent en deze corrigeert daar waar nodig is
en stimuleert de leerling de weg in te slaan waar het individuele talent ligt.

De expositie bestaat in de eerst plaats uit schilderijen in olie- en acrylverf en is voornamelijk figuratief. Annemarie Keuning is de enige van de groep die ook abstract schildert.
De groep woensdagavond schilders bestaat zowel uit schilders die zonder voorbeeld werken en dus echt origineel werk maken, als uit schilders die voorbeelden gebruiken en daarbij uiteindelijk toch volledig hun eigen draai aan het schilderij geven.

De woensdagavond schilders hopen dat u zult genieten van hun werken!
De expositie is tot eind maart te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag- tot en met vrijdagmorgen van 8.30 uur tot 12.00 uur en dinsdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Actueel

* januari 2016
* december 2015
* november 2015
* oktober 2015
* september 2015
* augustus 2015
* juli 2015
* juni 2015
* mei 2015
* april 2015
* maart 2015