Cocaine en versnijdingsmiddelen aangetroffen


Cocaine en versnijdingsmiddelen aangetroffen

Laatste update:
29-01-2016 | 13:14

Woordvoering:
Landelijke eenheid

Rotterdam - Op woensdag 27 januari is een nog onbekende hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen en een grote hoeveelheid versnijdingsmiddelen. Drie mannen zijn aangehouden.

Na binnengekomen informatie ging de politie Rotterdam en de landelijke recherche naar een pand in de Afrikaanderwijk in Rotterdam. In het pand werd een hoeveelheid cocaine aangetroffen en een nog grotere hoeveelheid versnijdingsmiddel.

Versnijdingslocatie

De rechercheurs zagen al snel dat dit pand zeer vermoedelijk werd gebruikt om de cocaA-ne te versnijden met chemicaliA<<n. In het pand werden namelijk naast het versnijdingsmiddel ook persen en chemicaliA<<n aangetroffen. Ook werd een aanzienlijke hoeveelheid geld aangetroffen en munitie. In
het pand waren drie Albanese mannen in de leeftijd van 24, 27 en 39 jaar. Zij zijn direct aangehouden. De Landelijke Recherche heeft de zaak in onderzoek. De mannen worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

Versnijden verdovende middelen

Chemicalien zijn veel goedkoper dan cocaine en door de chemicalien te vermengen met de cocaine kan je van 1 kilo pure cocaine minstens 2 kilo maken. Men verkoopt het weer door als pure cocaine.