Raad enthousiast over extra budget voor duurzamer Oldebroek - gemeen..


In de gemeente Oldebroek is de duurzaamheidslening voor huiseigenaren die energiebesparende maatregelingen aan hun woning uitvoeren erg populair.

De gemeenteraad heeft daarom in de raadsvergadering van 28 januari besloten extra budget voor deze regeling beschikbaar te stellen. Daarnaast komt er een nieuwe soortgelijke regeling voor sportverenigingen en maatschappelijke organisaties. Het extra budget voor deze regelingen is in totaal 2
miljoen euro. De raad heeft ook besloten budget beschikbaar te stellen voor zonnepanelen op acht gemeentelijke gebouwen.

Wethouder Harm Westerbroek: "Met deze regelingen kunnen huiseigenaren, sportverenigingen en maatschappelijke organisaties hun steentje bijdragen aan het energiezuinig maken van de gemeente. Wij vinden het mooi dat wij dit op deze manier kunnen faciliteren. In 2016 willen wij ook onze eigen
organisatie extra verduurzamen door het installeren van zonnepanelen op onze gebouwen. Met z'n allen de gemeente Oldebroek energiezuinig en groen maken, daar ga ik voor!"