Reorganiseer je leven voordat de Rabobank dat doet


Reorganiseer je leven voordat de Rabobank dat doet

Geplaatst op 29 januari 2016
[IMG]

Naar aanleiding van de aankondiging van Wiebe Draaijer op 9 december heeft De Unie een aantal ledenbijeenkomsten georganiseerd in december en januari om met onze leden in gesprek te gaan. In december vonden er twee bijeenkomsten plaats in Culemborg en in januari zijn er zeven door heel
Nederland georganiseerd. Zo zijn we afgelopen weken in Utrecht, Heerlen, Assen, Akersloot, Rotterdam en Eindhoven geweest en stond Arnhem deze week nog op de rol.

Inhoud

De onderwerpen op de avonden waren de eenwording van de Rabobank, het aangekondigde massaontslag, de verschillende scenario's die de werknemers tegen kunnen komen en wat De Unie daar in voor het individuele lid en collectief kan betekenen. Thema's als ontslag, salarisvermindering, flexibel
werken zijn van iets abstracts naar concreet gemaakt waarbij iedere keer de vraag aan de orde kwam; wat betekent dit voor jou en wat kan De Unie voor jou betekenen?



Raboteam van De Unie

De Unie heeft een team van medewerkers geformeerd om de Rabobank werknemers te helpen aan informatie en antwoorden op alle vragen die er bij Rabobank werknemers leven, te helpen bij het maken van de beste keuzes en bijstaan bij individuele zaken. Uiteraard staan wij ook voor een goede cao en
dito sociaal plan!
Het team bestaat uit o.a. individuele - en collectieve belangenbehartigers, een jurist, een specialist Marketing en Communicatie, een arbeidsvoorwaardenspecialist en loopbaancoaches met maar een taak: het ondersteunen van onze leden en potentiele leden.

Naast Emanuel Geurts als collectief belangenbehartiger bij de Rabobank is Patrick Segaar toegevoegd aan de overlegdelegatie van De Unie.


Juridisch advies bij boventalligheid/beeindigingsovereenkomst bij de Rabobank

In het sociaal plan van Rabobank is ook geregeld dat de boventallige werknemers de mogelijkheid heeft om juridische advies bij de beeindiging van hun dienstverband in te winnen. De juristen van De Unie kunnen jou vakkundig bijstaan op juridisch gebied.

Waarom zou je juridisch advies inwinnen bij boventalligheid?
Aan boventalligheid zitten allerlei juridische aspecten en regels vast, zeker bij Rabobank. Het is belangrijk dat je weet wat die regels zijn, zodat je eventuele rechten niet verspeelt. Daarom biedt De Unie jou juridisch advies.

Dit advies bestaat o.a. uit:

* De boventalligheid: is deze juist tot stand gekomen?
* De vaststellingsovereenkomst: klopt de tekst, is deze WW-veilig, staan er geen ongunstige bepalingen in?
* De WW-uitkering: wat moet je wel en niet doen?
* Overige vragen over de beeindiging van het dienstverband.
* Is de ontslagvergoeding correct berekend?

Wie kan gebruik maken van dit juridisch advies?

Iedereen die boventallig is en een beeindigingsovereenkomst aangeboden krijgt, kan bij ons terecht voor juridisch advies. Het maakt dus niet uit of je lid bent van De Unie of niet. De kosten worden volledig gedekt uit het sociaal plan. Wil je gebruiken maken van deze service? Neem dan contact
op met de juristen van onze Rabobank helpdesk via telefoonnummer 0345-851463.






Reorganiseer je leven voordat de Rabo dat doet: vraag jouw Next Steps Meeting aan bij De Unie.



De Unie is de grootste vakbond bij de Rabobank en wij richten ons op alle werknemers bij de Rabobank. Naast collectieve belangenbehartiging zijn we sterk in individueel advies op het gebied van inkomenszekerheid. Speciaal voor werknemers bij de Rabobank heeft De Unie Next Steps ontwikkeld.
Next Steps is een programma dat open staat voor leden en niet leden bij de Rabobank. Het biedt de Rabobank werknemers een unieke kans om zonder kleerscheuren uit de reorganisatie te komen.

Behalve de Next Steps Meetings die al gepland zijn, kun je op aanvraag een Next Steps Meeting bij jou in je filiaal aanvragen. Het enige wat je moet doen is minimaal 12 collega's bij elkaar krijgen en deze via dit formulier aan ons door te geven. Wij organiseren verder alles. Er zijn geen
kosten aan verbonden. Gezien de enorm positieve reacties op de Next Steps informatiebijeenkomsten: An offer you can't refuse!


Meer informatie

Heb je vragen of wil je gewoon even een luisterend oor of iets aan ons kwijt? Maak gebruik van de diverse kanalen die we voor je hebben. Dit kan via www.unie.nl/rabobank, whatsapp-nummer 06-52522105, telefoonnummer 0345-851463 of mail naar rabobank@unie.nl. Dit kan de hele week door, ook in
het weekend, tot 22.00 uur. Wij staan voor je klaar!

Informatie

Sectoren: Finance
Geplaatst in: Actueel Nieuws