Regionale Bodemdag Midden-Nederland


Geplaatst: 29-1-2016

Op donderdag 28 januari vond bij de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) de regionale Bodemdag plaats. Zo'n 80 medewerkers van overheden, samenwerkingsverbanden en handhavingspartners die werken op het gebied van bodem, grond en bouwstoffen, civiele werken,
vergunningverlening en toezicht & handhaving in Midden-Nederland bezochten de regionale Bodemdag.

OFGV bestuursvoorzitter en wethouder van Lelystad Jop Fackeldey verzorgde het openingswoord.

Veranderende wet- en regelgeving

OFGV bestuursvoorzitter en wethouder van Lelystad Jop Fackeldey verzorgde het openingswoord van de bijeenkomst die in het teken stond van kennisuitwisseling, samenwerking en veranderende wet- en regelgeving. Zo werd tijdens de regionale Bodemdag onder meer gesproken over de nieuwe Omgevingswet
die in 2018 van kracht wordt. Met de invoering van de nieuwe Omgevingswet wordt het stelsel van regels voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water volledig herzien, met als uitgangspunten: minder en overzichtelijke regels en meer ruimte voor initiatieven en lokaal maatwerk.
Voor de deelnemende organisaties betekent dit een andere manier van (samen)werken.
Wethouder Fackeldey is daarom blij dat de veranderende wet- en regelgeving onderwerp was van diverse workshops tijdens de Bodemdag: "Om de stelselherziening van het omgevingsrecht een succes te laten worden, moet je daar nu al gezamenlijk mee aan de slag."

Deelnemende organisaties

De regionale Bodemdag Midden-Nederland werd mede georganiseerd door de Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht, Politie Midden-Nederland, Inspectie Leefomgeving en Transport en Rijkswaterstaat Leefomgeving Bodem+.