Visie op winkelcentra Heemstede: de komende stappen


29 januari 2016 Visie op winkelcentra Heemstede: de komende stappen

Logo Heemstede

Naar aanleiding van een artikel in de Heemsteder van 27 januari 2016 is er onduidelijkheid ontstaan over de Visie winkelcentra Heemstede. Nu dit concept, dat nog de status heeft van een werkdocument, vroegtijdig in de openbaarheid is gekomen kan de indruk ontstaan dat het rapport al vaststaat.
Dat is nadrukkelijk niet het geval; noch het college van burgemeester en wethouders, noch de gemeenteraad heeft een definitieve versie ontvangen en derhalve heeft er ook nog geen besluitvorming plaatsgevonden.

Het werkdocument Visie winkelcentra Heemstede is een eerste concept van het bureau DTNP. Dit in detailhandel en winkelgebieden gespecialiseerde bureau zal medio februari een advies uitbrengen aan het gemeentebestuur.
Hieraan voorafgaand vraagt DTNP inbreng van verschillende belanghebbenden, waaronder winkeliers en omwonenden. DTNP bepaalt vervolgens vanuit hun deskundigheid of die inbreng kan worden overgenomen.
Op maandag 1 februari om 20.00 uur presenteert DTNP de conceptvisie in een brede discussiebijeenkomst. Iedereen die zijn zegje wil doen over de winkelvisie wordt hiervoor van harte uitgenodigd. De presentatie van DTNP komt na de bijeenkomst op deze website.

DTNP zal alle inbreng verzamelen en daarna een definitief adviesrapport Visie winkelcentra Heemstede opstellen. Pas dan zal het college van burgemeester en wethouders een standpunt innemen. Dit gebeurt naar verwachting half februari. Belangrijk om te melden is dat het college zich in alle
vrijheid een eigen mening zal vormen over het advies, waarbij alle belangen worden meegewogen. Vervolgens wordt het rapport openbaar gemaakt via deze website.
De gemeenteraad beslist uiteindelijk, volgens planning in maart a.s. De bespreking in de commissie en de raad wordt aangekondigd in HeemstedeNieuws, de gemeentelijke informatie op de achterkant van de Heemsteder.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------