Twee verkeerscontroles in Tilburg


Twee verkeerscontroles in Tilburg

Laatste update:
29-01-2016 | 15:29

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Tilburg - De politie heeft op donderdag 28 januari een grote verkeerscontrole gehouden op de kruising Ringbaan Noord/Merwedestraat. Tegelijkertijd vond er een bromfietscontrole plaats op de Goirkekanaaldijk.

De verkeerscontrole werd uitgevoerd samen met de Belastingdienst en rijksdienst voor het Wegverkeer. Er werd onder meer gelet op alcohol, autogordels, niet handsfree bellen en de technische staat van auto's en bromfietsen.

Resultaten

In totaal werden er 359 voertuigen gecontroleerd en een aantal bekeuringen uitgeschreven. De belastingdienst inde ter plaatse meer dan 4400 euro aan openstaande boetes en legde beslag op 11 voertuigen.
De bromfietscontrole resulteerde in een aantal bekeuringen voor o.a. defecte uitlaten, ontbreken van verplichte spiegel, defecte verlichting en rijden zonder rijbewijs. Maar liefst 25 bromfietsen hadden een te hoge constructiesnelheid. Hier werd een WOK melding (Wachten Op Keuring) voor
gemaakt. Dit houdt in dat er niet meer op het voertuig gereden mag worden en in originele staat teruggebracht moet worden