Scholierendebaters Almelo strijden in nieuwe debatwedstrijd


Gepubliceerd op 29 januari 2016

Finalisten van de Overijssel Debat Award in de Statenzaal van het provinciehuis in Zwolle

De provincie Overijssel en de gemeente Almelo organiseren in samenwerking met het Pius X College en ProDemos, huis voor democratie en rechtsstaat een nieuwe debatwedstrijd voor vijf Almelose scholen: de Overijssel Debat Award Almelo!

Op maandag 1 februari 2016 om 14.00 uur luiden Statenlid Yvonne Koolhaas en Corrie Steenbergen, griffier van de gemeente Almelo, de start van de debatwedstrijd in tijdens een Democratiespel op het nieuwe gemeentehuis in Almelo.
Leerlingen van vijf Almelose middelbare scholen gaan met elkaar de strijd aan waarna een leerling zich uiteindelijk de beste debater van Almelo mag noemen.

De wedstrijd

Alle deelnemende klassen spelen voorafgaand een Democratiespel in het gemeentehuis in Almelo (zie voor data de agenda). De vijf beste debaters per school ontvangen een training debatteren. Deze vijf finalisten gaan door naar de finale op 17 maart 2016 in het provinciehuis.

Overijssel doet mee!

Jongeren zijn van groot belang voor ons werk en ons leven. Maar ook voor onze democratie. Daarom is het van belang dat we laten zien hoe de politiek werkt en hoe het gemeentelijke, provinciale en landelijke beleid tot stand komt. Via het project Overijssel doet mee! gaan jaarlijks meer dan
4.500 jongeren in gesprek met Overijsselse politici in onder meer gastlessen en Democratiespelen, in de Statenzaal en Raadszalen in gemeentehuizen.

De gemeente Almelo is een van de gemeenten die het belang van jongeren in onze democratie onderschrijft.