Benoeming nieuwe procureur-generaal


29 januari 2016 - Openbaar Ministerie

De ministerraad heeft op voorstel van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie ingestemd met de voordracht van prof. dr. mr. M. (Rinus) Otte (54) voor de benoeming tot lid van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie per 1 maart 2016.

Het afgelopen half jaar heeft Otte het College geadviseerd over de wenselijke organisatieontwikkeling naar aanleiding van de bevindingen van de commissie Hoekstra. Daarvoor was hij 21 jaar werkzaam in de rechtspraak, onder andere als strafrechter, leidinggevende en bestuurder. Otte is
hoogleraar Organisatie van de rechtspleging, verbonden aan de vakgroep Strafrecht van de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij eerder al hoogleraar Verkeersrecht was.

In samenspraak met de minister zal de nieuwe PG zich de komende tijd in ieder geval bezighouden met een veranderingsproject dat ziet op het borgen van de juridische kwaliteit in relatie tot processen, de bedrijfsvoering en de ICT.

Het College van procureurs-generaal bestaat per 1 maart 2016 uit vier personen: mr. H.J. Bolhaar (voorzitter), mr. A.H. van Wijk, mr. G.W. van der Burg en prof. dr. mr. M. Otte.

Deel dit op

*