Straatnamenboek voor Rijswijk


Gepubliceerd op: 29 januari 2016

Deze week overhandigde Joop Josee het 1e exemplaar aan wethouders Marloes Borsboom en Ronald van der MeijDeze week overhandigde Joop Josee het 1e exemplaar aan wethouders Marloes Borsboom en Ronald van der Meij

Rijswijk heeft nu een eigen straatnamenboek. Het is geschreven door Joop Josee. De heer Josee woont al meer dan 20 jaar in Rijswijk en miste een straatnamenboek.

"Als oud-Hagenaar was mij bekend, dat Den Haag zoiets wel bezat", vertelt Josee. Aangezien ik inmiddels meer dan 20 jaar in onze fijne gemeente woon, dacht ik een beetje chauvinistisch: "Waarom heeft Rijswijk niet zo'n boek?"

Dat bracht hem ertoe om zelf zo'n naslagwerk voor Rijswijk te maken. Het bleek nog een hele klus te zijn, maar inmiddels is het boek klaar. Maar liefst 436 straatnamen telt het. Alle straatnamen zijn voorzien van uitleg en betekenis.

1e exemplaar

Deze week overhandigde Joop Josee het 1e exemplaar aan wethouders Marloes Borsboom en Ronald van der Meij. Onder de indruk van zijn werk bedankten zij hem voor zijn toewijding en inzet.

"Dit is weer een mooi voorbeeld van hoe enorm betrokken de Rijswijskers zijn bij hun stad en hoe veel goede ideeen en initiatieven er leven", aldus Marloes Borsboom.

Ronald van der Meij vult aan: "Als Rijswijkse inwoner met passie voor geschiedenis heeft de heer Josee een prachtig naslagwerk geleverd. Samen met onze Historische Vereniging gaan we bekijken of we hier een mooie uitgave van kunnen maken."

* Deel Straatnamenboek voor Rijswijk op Facebook
* Twitter