Sfeervolle lichtjeswandeling bij de Pyramide van Austerlitz

Persbericht

Woudenberg, 17 december 2015

Sfeervolle lichtjeswandeling bij de Pyramide van Austerlitz.

Op vrijdagavond 29 januari 2016 staan onze vrijwilligers weer klaar om u te ontvangen voor een sfeervolle lichtjeswandeling bij de Pyramide van Austerlitz. Onder begeleiding van een gids maakt u een korte wandeling naar het monument. Onderweg wordt u getrakteerd op 2 verhalen over de Franse tijd en gaat u in het donker de verlichte Pyramide op. Na ruim een uur bent u weer terug bij het startpunt en staat er een (warme) consumptie voor u klaar.

Er zijn deze avond 6 startmomenten:

18.00 uur speciaal geschikt voor kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding van een volwassene).

18.40 uur speciaal geschikt voor kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding van een volwassene).

19.20 uur, 20.00 uur, 20.30 uur, 21.00 uur

De kosten zijn 5 euro per persoon (kinderen t/m 4 jaar gratis). Dat is inclusief toegang tot de Pyramide met gids, de verhalenvertellers, een klimdiploma + zoekopdracht voor de kinderen en aan het eind een versnapering. In het Bezoekerscentrum vertellen gidsen nog meer verhalen, beantwoorden vragen en er wordt een korte film gedraaid.

Tip voor de kinderen. Neem een zaklantaarn mee en/of lampion mee.

Er is beperkt plaats dus aanmelden is verplicht. Aanmelden kan via (a.driessen@landschaperfgoedutrecht.nl). Meer info op www.defransetijd.nl

Over de Pyramide van Austerlitz

Tussen 1795 en 1813 waren de Fransen in ons land. Op en rond de locatie van de Pyramide van Austerlitz bij Woudenberg waren in die periode jarenlang ca. 18.000 (voornamelijk Franse) militairen aanwezig. In en rond het huidige bezoekerscentrum en op het monument de Pyramide van Austerlitz willen wij het verhaal van het belang van deze periode in onze nationale geschiedenis overbrengen.