Isbells met breekbare folksongs terug naar Asteriks

Isbells met breekbare folksongs terug naar Asteriks

Het is niet voor het eerst dat deze Zuiderburen naar Leeuwarden komen, want een aantal jaren terug wisten ze de zaal al stil te krijgen. Op vrijdag 29 januari proberen ze dat opnieuw. Met Billy, de derde plaat, legt zanger Gaëtan zijn ziel bloot en weet hij met zijn sobere songs je heel diep van binnen te raken. Support komt van Daniel Cane & the Rebellion. De kaartverkoop is inmiddels gestart, voor vijf euro zijn de tickets zowel online als bij King Kong Records verkrijgbaar.

Met het derde album Billy gaat de band volledig naakt: alles draait om de gevoelige teksten. Maar ook muzikaal komt Billy binnen als een sloophamer, het zijn breekbare folksongs met weinig om het lijf: een snaar, een blazer, hier en daar een piano en een stem die aan de ribben blijft plakken. Eerder schreef De Morgen (BE) over het album: “De zoektocht naar zichzelf leverde met Billy een soort reisverslag op, met een goede afloop.”

Wat krijg je als je de enige knuffelbeer die niet goed ligt bij de vrouwen combineert met een gitaar en een band? Daniel Cane & The Rebellion. Liefdesliedjes met een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran die gaan over gebroken harten, het verliezen maar ook het terugvinden van de liefde. Eerder maakten Daniel Cane & The Rebellion al indruk tijdens de Popronde en ook in Neushoorn Café na afloop van Fink, dat doen ze in Asteriks nog eens dunnetjes over.

Op 5 februari staat Asteriks in het teken van een wat harder genre, lokaal talent schittert tijdens de Friese Hardcore Night. 12 februari presenteert Yuko Yuko hun debuutalbum More Than A Facebook Friend. Ook The Black Cult komt met nieuw werk, op vrijdag 19 februari. De maand februari sluiten we af met vrienden, op 26 februari presenteert 3VOOR12/Friesland: Bird On The Wire.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl