Trio Tango Extremo (Tanya Schaap, viool, Jose Lopretti, piano en Sandor Kem, contrabas)

29jan2016

17.00 - 19.00

De Amsterdamse Academische Club bestaat 20 jaar.

Trio Tango Extremo (Tanya Schaap, viool, Jose Lopretti, piano en Sandor Kem, contrabas)

live tango in de Amsterdamse Academische Club

29jan2016 17.00 - 19.00

Evenement

Elke laatste vrijdag van de maand is het Amsterdams Jazz Cafe het Amsterdams Tango Cafe, met de mooiste tango formaties, en er mag gedanst worden! In de pauze en na afloop draait Rob Nuijten nog meer tangomuziek.

Trio Tango Extremo speelt `Havana'

Muziek uit de illustere dagen van de danssalons van Zuid-Amerika van weleer

Denkt u zich eens in. Broeierige havensteden in de jaren dertig. Havana, Buenos Aires. De levendigheid van de straat en de reuring in de donkere cafes met zwoele muziek. Tango Extremo laat zich deze keer beinvloeden door de muziek uit de illustere dagen van de danssalons van Zuid-Amerika van weleer. Een tot de verbeelding sprekende muziekvoorstelling waarbij genoten kan worden van de muziek van onder meer Buena Vista Social Club. Op een cabareteske manier praat Tanya Schaap de show aan elkaar.

Tango Extremo is opgericht door violiste Tanya Schaap, die vanaf dat moment de artistieke motor is achter dit ensemble. De bezetting is niet geheel gebruikelijk, maar bleek mettertijd veel muzikale mogelijkheden met zich mee te brengen. De klank van het orkest is daardoor ook uniek. Het repertoire is zeer breed en erg bijzonder in zijn stijl te noemen.

Line-up van het ensemble Tango Extremo: Tanya Schaap viool, Ben van den Dungen sopraansaxofoon, Rob van Kreeveld piano, Hans van der Maas accordeon, Thomas Pol contrabas, Gerardo Rosales percussie.

Achtergrondinformatie Tango Extremo

Sinds haar oprichting in 2003 heeft het Tango Extremo een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote en kleine concertpodia van Nederland geconcerteerd, maar ook het buitenland heeft al verscheidene malen met dit ensemble kennis mogen maken. Het ensemble heeft de afgelopen zes jaar onder andere getourd in Spanje, Italie, Kroatie, Ierland, Mexico, Turkije, Koerdistan, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Belgie, Zuid-Korea, Portugal, Argentinie, Uruguay, Botswana, Zuid-Afrika en Rusland. In augustus 2009 stond het Tango Extremo als enige niet-Argentijnse orkest op het Buenos Aires Tango Festival: het meest prestigieuze Tangofestival ter wereld. In november 2015 tourt de groep voor de vijfde keer door China.

* Amsterdamse Academische Club (AAC)

Oudezijds Achterburgwal 235 | 1012 DL Amsterdam +31 (0)20 525 1570

AAC

Gepubliceerd door Amsterdamse Academische Club