Verbetering zorg kwetsbare ouderen met psychische aandoeningen

29 januari 2016

Het aantal kwetsbare ouderen met psychiatrische aandoeningen stijgt. Artsenfederatie KNMG heeft daarom specifiek voor de zorg aan deze doelgroep knelpunten en verbetervoorstellen beschreven.

De uitgave vormt een aanvulling op het KNMG standpunt 'Sterke medische zorg voor kwetsbare ouderen'.

Kwetsbare ouderen met psychiatrische problematiek vragen om specifieke zorg. In de uitgave 'Verbetering zorg kwetsbare ouderen met psychiatrische aandoeningen' wordt ingegaan op specifieke knelpunten in de cooerdinatie van zorg, de lokalisatie van zorgvoorzieningen, de omgang met gedragsproblemen die horen bij deze specifieke groep ouderen en financiering. Ook wordt ingegaan op de benodigde kennis over zorg aan ouderen met een combinatie van psychiatrische en andere aandoeningen.

Vertegenwoordigers van de huisartsgeneeskunde en van de specialismen ouderengeneeskunde, psychiatrie, geriatrie en neurologie hebben de knelpunten uit de praktijk geanalyseerd en dragen in dit rapport mogelijke oplossingen aan. Lees hier verder.

Meer informatie over depressie en dementie

Op onze website vind je meer informatie over depressie bij ouderen en over dementie

Wil je anoniem praten over psychische problemen? Bel dan onze hulplijn Korrelatie via 0900-1450 (werkdagen van 9:00-18:00 uur, EUR 0,15/min) of ga naar www.korrelatie.nl