Cultuurreizen vanaf vliegveld Weeze

29-01-2016

Vliegveld Weeze start dit jaar met vier compacte cultuurreizen naar de koningssteden in Marokko, de Italiaanse kunstregio's Toscane en Umbrie en het Zuid-Franse Languedoc-Roussillon. Cultuurliefhebbers kunnen nu in vier of vijf dagen een georganiseerde groepsreis maken.

De Duitse luchthaven over de grens tussen Venlo en Nijmegen biedt een retourvlucht met Ryanair met 10 kg handbagage, overnachting met halfpension in 3 of 4 sterren hotel en vervoer ter plaatse. Reisleiding, excursies en het parkeren op de luchthaven zijn ook inbegrepen.

De reis naar Marokko duurt van dinsdag 19 t/m zaterdag 23 april en begint in Fez in het noorden en gaat via de kustplaatsen Rabat en Casablanca naar Marrakesch. De stadsmuren Bab Al Mansour, de imposante Hassan-II moskee, het cafe uit de film `Casablanca' met Humphrey Bogart, de Medina en het bekende Djemaa el Fna plein, beide in Marrakesh, staan op het reisprogramma.

Deze reis kost EUR 749,-. Overnachting en halfpension in 4 sterren hotels: Royal Mirage in Fez (1 nacht), Rive in Rabat (1 nacht) en Golden Tulip Rawabi in Marrakesch (2 nachten).

De weekendtrip naar Toscane is van vrijdag 3 t/m maandag 6 juni en gaat naar Pisa, Florence, Lucca en Siena. Het programma omvat ook de Middeleeuwse torenstad San Gimignano, de Chianti-wijnstreek, de marmergroeve van Carrara en het kuuroord Viareggio aan de kust.

Deze reis kost EUR 689,-. Overnachting en halfpension in 3 sterren hotel: Grand Hotel Panoramic in Montecatini Terme (3 nachten).

De wijnstreek Languedoc-Roussillon wordt van vrijdag 17 t/m maandag 20 juni aangedaan. De historische steden Beziers en Narbonne, de vestingstad Carcassonne en de hoofdstad Montpellier staan op het programma. En wie wil kan gaan varen op het romantische Canal du Midi.

Deze reis kost EUR 839,-. Overnachting en halfpension in 4 sterren hotel: Novotel Sud in Narbonne (3 nachten).

De reis naar Umbrie duurt van donderdag 22 t/m maandag 26 september. Na aankomst in Rome-Ciampino is er een rondleiding door de eeuwige stad. De volgende dag is arendsnest Perugia aan de beurt. Dag drie zijn de gerestaureerde fresco's in de kerk van Franciscus van Assisi te aanschouwen. Via het meer van Trasimeno eindigt reis in Ancona aan de Adriatische zee, waar het vliegtuig naar Weeze klaarstaat.

Deze reis kost EUR 729,-. Overnachting en halfpension in 3 sterren hotel: IIgo in Perugia (4 nachten).