Dongenaar aangehouden voor heling


Dongenaar aangehouden voor heling

Laatste update:
03-02-2016 | 15:55

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Dongen, Oosterhout - De politie heeft dinsdag 2 februari 2016 omstreeks 17.00 uur een 46-jarige man uit Dongen aangehouden ter zake heling. Hij had op Marktplaats een in Oosterhout gestolen fiets te koop aangeboden.

Een 55-jarige Oosterhouter deed aangifte van diefstal van een fiets. Dit was gebeurd op woensdag 27 januari 2016 tussen 09.30 en 17.30 uur vanaf het Heuveleind in Oosterhout. Aangever zag dat deze fiets op 2 februari 2016 door een man uit Dongen op Marktplaats te koop werd aangeboden. Hij
belde daarop de politie. In overleg maakte hij een afspraak om de fiets te bezichtigen. Hij zag dat het inderdaad 100 % zeker om zijn fiets ging. Hij vertelde de verkoper dat hij een aanhanger ging halen. Hierna is de politie ter plaatse gegaan om de verkoper aan te houden. De bedoelde fiets
werd aangetroffen en in beslag genomen. Ook een andere fiets die in de woning werd aangetroffen is door de politie meegenomen om vast te stellen of deze wellicht ook van diefstal afkomstig is.



Vastgezet

De verdachte is in verzekering gesteld. Hij verklaarde dat hij de gestolen fiets te goeder trouw van een jongen had gekocht, maar hij wilde diens identiteit niet bekend maken. Zijn verklaring over de andere fiets wordt nog onderzocht.