Subsidie voor opleidingen sector Woondiensten

De sector woondiensten heeft de afgelopen jaren te maken met krimp en naar verwachting zal dat nog even voortduren. FLOW en FNV willen bevorderen dat veel werknemers en leidinggevenden, praktisch aan de slag gaan met (hun) brede inzetbaarheid en mobiliteit.

Sectorplan werkgelegenheid woningcorporaties

Daarom hebben cao-partijen en FLOW het Sectorplan werkgelegenheid woningcorporaties ontwikkeld. Het Ministerie van SZW financiert dit sectorplan voor bijna 50 procent mee. Er is van 1 januari 2015 tot 30 juni 2017 1,5 miljoen euro beschikbaar.

Subsidie voor kwalificerende opleiding

Omdat het werk en de eisen op de arbeidsmarkt veranderen, biedt FLOW, gefinancierd door het Sectorplan werkgelegenheid woningcorporaties, medewerkers van woningcorporaties subsidies om een kwalificerende opleiding te volgen en een diploma te halen. Dit kan een mbo, (post-)hbo of (post-)universitaire opleiding zijn. Als jij een opleiding wilt gaan volgen, kan jouw werkgever daarvoor mogelijk subsidie aanvragen bij FLOW.

Meer informatie

Wil je graag een opleiding volgen, bespreek dan met je werkgever de mogelijkheden of kijk voor meer informatie over de regeling op de website van FLOW.