Johan Cras versterkt Kempen Capital Management

Johan Cras versterkt Kempen Capital Management

Amsterdam, 3 februari 2016 - Kempen Capital Management (KCM) is verheugd dat Johan Cras per 1 maart 2016 de nieuwe Managing Director van het team in Londen wordt.

De benoeming van Johan volgt op het vertrek van Remco van Eeuwijk, die een senior management functie bij een institutionele belegger in Canada heeft aangenomen.

Johan (52) komt van Achmea Investment Management waar hij lid was van het directieteam. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor fiduciair management. Daarvoor bekleedde hij verschillende functies bij Russell Investments, waar hij als laatste Chief Executive EMEA in Londen was. Johan gaat het fiduciair management team in Londen leiden.

Johan Cras: "Ik zie ernaar uit om aan de slag te gaan en invulling te gaan geven aan de groeiambities van Kempen. KCM staat voor een hoge kwaliteit in fiduciair management, gebaseerd op uitgebreide opgedane expertise met pensioenfondsen in zowel Nederland als in het Verenigd Koninkrijk."

Paul Gerla, CEO van Kempen Capital Management: "Ik ben bijzonder blij dat Johan KCM versterkt als Managing Director van de Londense branche van KCM. Hij brengt veel ervaring met zich mee op het gebied van vermogensbeheer, fiduciair management evenals ervaring in het Verenigd Koninkrijk. Johan zal een belangrijke bijdrage leveren aan ons hoge niveau van dienstverlening en aan de groei van onze positie in het Verenigd Koninkrijk. Tegelijk wil ik Remco bedanken voor het neerzetten van een succesvolle business in het Verenigd Koninkrijk en zijn bijdrage aan een succesvolle transitie van het fiduciair management naar KCM het afgelopen jaar."