Waar staat je gemeente?


Waar staat je gemeente? /

04 februari 2016 - Benieuwd hoe je gemeente ervoor staat? Op waarstaatjegemeente.nl vind je interessante weetjes over je eigen stad. Je kunt de gegevens ook vergelijken met landelijke cijfers of cijfers van een andere stad.

Gezicht op Delft

Een korte rondgang door de website leert bijvoorbeeld dat er Delft in vergelijking met Nederland minder fietsen worden gestolen. Op de 1000 inwoners worden er 5,6 fietsen gepikt. In Nederland ligt dat aantal op 6,5. Delft scoort ook goed als het om digitale dienstverlening gaat. Ruim 76% van
de producten kunnen digitaal worden aangevraagd. In Nederland is dat gemiddelde bijna 63%.

Iets minder goed

In vergelijking met Nederland doet Delft het iets minder goed als het om het aantal banen gaat. Op 1000 inwoners tussen de 15-65 jaar (de zogenaamde beroepsbevolking) hebben 681 mensen betaald werk. Het Nederlandse gemiddelde is 718 op 1000 inwoners.

Nagenoeg gelijk

Qua winkels houdt Delft gelijke tred met Nederland: 6 winkels per 1000 inwoners. De Delftenaar is net zo sportief of niet-sportief als de Nederlander. In Delft doet 49,1% niet aan sport, in Nederland ligt het percentage op 49,9.

Zelf kijken op de website

Meer weten? Bekijk dan nu waarstaatjegemeente.nl Per onderdeel kan het jaar waarop de cijfers betrekking hebben, verschillen. Er zijn cijfers bekend uit de jaren 2012 t/m 2015. De website is een initiatief van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Kwaliteitsinstituut Nederlandse
Gemeenten (KING) en is ontwikkeld met behulp het Delftse bedrijf ABF Research.