MuseumJeugdUniversiteit van start bij drie Haagse musea

PERSBERICHT

Den Haag, 28 januari 2016

MuseumJeugdUniversiteit van start bij drie Haagse musea

Dit voorjaar start weer een nieuwe collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit bij drie Haagse musea: het Haags Historisch Museum, Museum de Gevangenpoort en Museon. Vanaf 7 februari kunnen nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar iedere maand een leuk, interessant en soms spannend college bijwonen.

De sprekers bij de MuseumJeugdUniversiteit zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten.

Zo organiseert het Haags Historisch Museum een college over Mozart in Den Haag, vertelt Museum de Gevangenpoort hoe je uit de gevangenis ontsnapt met een lepel en legt Museon uit waarom poolreizigers de moeilijk bereikbare Noord- en Zuidpool proberen te bereiken. Wie bij voldoende colleges is geweest, krijgt aan het einde een diploma.

Een collegereeks bij de MuseumJeugdUniversiteit kost slechts €20. Voor inschrijven en een compleet collegeoverzicht ga je naar www.museumjeugduniversiteit.nl.