Omlegging A9 Badhoevedorp: werkzaamheden februari

Iedere maand geeft Rijkswaterstaat een overzicht van de werkzaamheden aan de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. In deze nieuwsbrief vindt u een overzicht van de belangrijkste werkzaamheden in februari 2016.

Bouw van de halfronde onderdoorgang van de Schipholweg bij bedrijventerrein Schuilhoeve

Onderdoorgang Schipholweg bij bedrijventerrein Schuilhoeve

Eind januari is gestart met de bouw van de halfronde onderdoorgang van de Schipholweg bij bedrijventerrein Schuilhoeve. In totaal worden er negentig betonnen boogelementen met behulp van twee hijskranten op hun plek gehesen.

Nadat alle bogen begin februari op hun plaats staan, worden ze aan de bovenzijde verbonden met beton. Door het aanbrengen van een speciale folie worden de naden tussen de bogen waterdicht gemaakt.

Werkzaamheden bij Sloterweg-viaduct

Het nieuwe Sloterweg-viaduct is op 29 januari geopend. De komende periode wordt het wegdek van de oude Sloterweg verwijderd en de sloten aan beide zijden van de A9 doorgetrokken. Zodra het oude wegdek is weggehaald, kan de aannemer aan de slag met de fundering van de geluidsschermen.

Liggers plaatsen boven de A4

In de nacht van 15 op 16 en van 16 op 17 februari vinden er verkeersstops plaats op de A4 richting Amsterdam, tussen de Schipholtunnel en knooppunt Badhoevedorp. Tijdens de vier stops per nacht worden er liggers geplaatst voor het viaduct van de verbinding A9 (vanuit Haarlem) naar de A4

(richting Amsterdam). Een stop duurt maximaal vijftien minuten.

Liggers plaatsen Hoofdweg-Oostzijde

Voor het viaduct van de nieuwe A9 over de Hoofdvaart bij Lijnden worden op 15 en 16 februari de liggers boven de Hoofdweg-Oostzijde op hun plek gehesen. Tijdens het plaatsen van een ligger wordt het verkeer op de Hoofdweg-Oostzijde in verband met de veiligheid ongeveer vijf minuten stopgezet.

Aansluiting Badhoevedorp

De komende weken werkt de aannemer verder aan de onderdoorgang Schipholweg. In deze periode wordt het laatste deel van de onderdoorgang gebouwd, het fietspad en de wegdek aangebracht en de verlichting gemonteerd.

Meer informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden rondom het project, bekijk de pagina A9: omlegging bij Badhoevedorp.