Meest gehoorde suggesties omtrent uitbreiding A1 Oost

Bij de informatieavonden voor betrokkenen rondom de uitbreiding van de A1 Oost zijn verschillende veelgehoorde wensen en suggesties naar voren gekomen. Een groot deel daarvan heeft betrekking op geluid en fijnstof.

Bezoekers van de bijeenkomsten vragen zich vooral af hoe de invloed van geluid en fijnstof op de leefomgeving langs de A1 kan worden beperkt. Ook wensen ten aanzien van de inpassing van de weg in het landschap bezien vanuit de omgeving, bijvoorbeeld door het aanplanten van groen en het aanleggen van geluidswallen, worden ook veelvuldig bij ons ingediend.

Wat betreft geluidswallen heerst de voorkeur voor wallen met zonnepanelen. Niet alleen vanwege duurzaamheid, maar ook om de investeringskosten terug te verdienen. Daarnaast is er de wens om de leefomgeving rond de verzorgingsplaatsen leefbaarder te maken. De bezoekers van de verzorgingsplaatsen drukken hun stempel op het achterland.

Naast suggesties en wensen hebben we ook oprechte zorgen gehoord: zal de verbreding niet juist meer verkeer aantrekken? En is de gekozen verbreding bij knooppunt Beekbergen en knooppunt Azelo wel voldoende om de bereikbaarheidsproblemen op te lossen? We nemen deze zorgen serieus en gaan er waar mogelijk naar kijken. Op de vraag of alle onderdoorgangen en overwegen wel blijven bestaan na de verbreding, kunnen we direct antwoord geven: ja!