Omgeving voelt zich verbonden met uitbreiding A1 Oost

Op 12, 14 en 19 januari 2016 hebben Royal HaskoningDHV en Rijkswaterstaat inloopavonden georganiseerd over het project A1 Apeldoorn-Azelo. In totaal hebben we ongeveer 600 omwonenden en belangstellenden mogen verwelkomen.

Ons doel van deze avonden was om wensen en suggesties van omwonenden, belangstellenden en weggebruikers op te halen. Deze wensen en suggesties worden in het onderzoek meegenomen om te komen tot een ontwerp van dit deel van de A1.

Waardevolle input

De lokale kennis over de A1 - en het omliggende gebied - van omwonenden, belangstellenden en uiteraard ook en weggebruikers, is waardevolle input om tot een goed ontwerp van de weg te komen. Op de inloopavonden hebben 150 bezoekers een reactieformulier ingevuld. Op het merendeel van de reactieformulieren zijn algemene en een aantal specifieke vragen ingevuld. Op deze vragen zullen wij in de komende periode een antwoord geven.

Duidelijk is: betrokkenen voelen zich verbonden met de A1. Zij vinden dat de bereikbaarheid van de regio mede door de A1 wordt bepaald en dat de huidige A1 een beperkende factor lijkt. De regio zal profiteren van de aanpak van de doorstroming, zowel voor economische ontwikkelingen als positieve effecten op de belasting van aansluitende wegen. Naast de verbondenheid met de A1, maken betrokkenen zich ook zorgen over milieueffecten op uw leefomgeving. Deze leefomgeving mag niet inboeten op de kwaliteit van leven in het buitengebied. Het groene, weidse landschap is een kwaliteit dat ook een economische waarde vertegenwoordigd.

Meer informatie over het project vindt u op de pagina Uitbreiding A1 Oost.