Nieuw tijdschrift over historisch Middelburg

Een nieuw historisch tijdschrift over Middelburg verschijnt vanaf vrijdag 12 februari 2016. De titel luidt 'Het leven in Middelburg, vanaf het midden van de negentiende eeuw' en het eerste nummer gaat over de Middelburgse middenstand. Een van de auteurs is Toon Franken, medewerker van het Zeeuws Archief. Wie de presentatie van de eerste editie wil bijwonen is vrijdag 12 februari om 16.30 uur welkom in boekhandel de Drvkkery in Middelburg.

Van 'Het leven in Middelburg, vanaf het midden van de negentiende eeuw' verschijnen in 2016 en 2017 twaalf themanummers. Uitgeverij Optima in Vianen verzorgt ook de uitgave van een verzamelbox.

De eerste editie is getiteld 'Middenstand in Middelburg, over pruiken, poeders en profetenbrood'. Auteurs van dit eerste nummer zijn Toon Franken, medewerker van het Zeeuws Archief, en Jeroen-Martijn van Haart. Het tijdschrift is voor 5,95 euro te koop bij boekhandel de Drvkkery in Middelburg.

Het eerste exemplaar wordt vrijdag 12 februari overhandigd aan Johan Aalberts, wethouder van Middelburg. Wie de presentatie wil bijwonen is vrijdag 12 februari om 16.30 uur welkom in boekhandel de Drvkkery in Middelburg.

Later deze maand verschijnt van dezelfde uitgever de eerste editie van het historisch tijdschrift 'Het leven in Vlissingen'.