`Nederland moet lef tonen'

"Het Nederlandse bedrijfsleven heeft nog altijd last van Europese fiscale stoorzenders, bijvoorbeeld als het gaat om de accijnzen voor energie. Ik zou graag willen dat Nederland zich inzet voor betere fiscale afstemming. Ik hoop ook, dat Nederland zich inzet voor afspraken over een minimumloon per land"

Dit stelt Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland in het februarinummer van SERmagazine bij een artikel over het Nederlandse EU-voorzitterschap (eerste halfjaar 2016). Dit voorzitterschap biedt kansen om thema's op de agenda te zetten.

Actuele thema's

Grote, actuele thema's beheersen de EU-agenda, zoals de opvang en integratie van vluchtelingen, afspraken over de bewaking van de buitengrenzen en gesprekken met Turkije. Uiteraard houdt ook de dreigende uittreding van het Verenigd Koninkrijk de gemoederen in Brussel bezig.

De zes voorzitters van de werkgevers en werknemersorganisaties geven in het magazine aan, wat zij verwachten van het voorzitterschap en welke onderwerpen wat hen betreft accenten moeten krijgen. Zo vindt Maat het ook belangrijk dat de uitvoering van het milieu- en natuurbeleid onderling beter

wordt afgestemd.

Nieuw elan

"Europa bevindt zich in veel opzichten op ene scharnierpunt. Als Nederland lef toont, kan dat zorgen voor nieuw elan en meer draagvlak. Ik hoop dat Nederland leiderschap laat zien", zo besluit de LTO-voorzitter.

Zie het volledige artikel in SERmagazine: http://ser.onlinetouch.nl/18#/4

08 februari 2016

BRON: