Inloopavond over werkzaamheden tunnelbak Haardijk


08 februari 2016

De provincie Overijssel houdt woensdag 17 februari een inloopavond over de werkzaamheden aan de tunnelbak Haardijk in de provinciale weg N34 bij Hardenberg. De inloopavond vindt plaats van 18.00 tot 20.00 uur in Boomstamrestaurant Het Heemse aan de Blanckvoortallee 2 in Hardenberg.

Vertegenwoordigers van de provincie Overijssel, de gemeente Hardenberg en de aannemer zijn tijdens de inloopavond aanwezig om een toelichting te geven op de werkzaamheden en om vragen te beantwoorden.

Werkzaamheden
De provincie Overijssel werkt op veel plaatsen aan de verbetering van de wegen. Een van deze wegen is de N34 (Witte Paal-grens Drenthe). Vooruitlopend op de grote ombouw van de N34 in 2017/2018 voert de provincie werkzaamheden uit aan de tunnelbak Haardijk. Dit is noodzakelijk omdat het asfalt
aan het einde van zijn technische levensduur is.

Het gaat om de volgende werkzaamheden:

* het tijdelijk verwijderen van de middenbarrier;
* het vervangen van meerdere asfaltlagen;
* het aanbrengen van de markeringen;
* het onderhoud aan de tunnelbak (o.a. reinigen, schilderen, herstellen voegen).

Planning en afsluiting
De provincie voert de werkzaamheden uit in maart, of de eerste helft van april 2016. De hoofdrijbaan van de N34 wordt gedurende twee weken afgesloten voor het doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. De omwonenden blijven bereikbaar, maar krijgen te maken met extra reistijd.

De exacte data van uitvoering en wegomleidingen worden met borden aangegeven en te zijner tijd via de media en de websites www.bereikbaar.overijssel.nl en www.overijssel.nl/N34 gecommuniceerd.