Toegang Kerkstraat vanaf Markt drie dagen afgesloten - gemeente Hattem


Van maandag 15 tot en met woensdag 17 februari is de toegang van de Kerkstraat vanaf de Markt afgesloten voor alle verkeer. Tijdens deze drie dagen wordt de riolering onder de aansluiting op de Kerkstraat vervangen.

Verkeer naar de Kerkstraat is tijdens deze afsluiting niet mogelijk. Bestemmingsverkeer voor het centrum kan wel gebruik maken van de Kerkhofstraat en de Kruisstraat.

De afsluiting zou eind februari plaats vinden, maar in afstemming met de ondernemers in de Kerkstraat en aan de Markt is er voor gekozen om de afsluiting voor de voorjaarsvakantie te plannen. Op die manier hebben de ondernemers minder last van de afsluiting.

Verplaatsing van werkzaamheden naar Markt-Kruisstraat

Vanaf donderdag 18 februari is de toegang tot de Markt vanaf de Koestraat weer geopend en kan het verkeer weer gebruik maken van de Kerkstraat. De werkzaamheden verplaatsen zich dan naar de aansluiting van de Markt op de Kruisstraat. Het verkeer wordt vanaf dat moment via de Koestraat en de
Kerkstraat geleid. De afsluiting van de Kruisstraat duurt enkele weken.

Afronden straatwerk en voegen

Er volgt later dit voorjaar nog een korte afsluiting van verschillende straten aan de Markt vanwege het afronden van het straatwerk en het voegen. De planning hiervoor wordt ook weer gemaakt in overleg met de lokale ondernemers om overlast zo veel mogelijk te beperken.

Meer informatie en contact

Actuele informatie over de werkzaamheden in de binnenstad is te vinden op www.hattem.nl/binnenstad. Op deze webpagina staat ook een informatieblad met contactgegevens van de uitvoerend aannemer en Tom Westhuis, begeleider van de gemeente.