Meer uitlaatplaatsen voor hondenbezitters in Zaltbommel


Laatste update: 8 februari 2016.

In onze gemeente zijn vanaf nu 25 extra uitlaatplaatsen en de poepzuiger houdt meer plaatsen in de gemeente schoon.

Dat staat in ons nieuwe hondenpoepbeleid. In totaal zijn er 61 uitlaatplaatsen waar u uw hond kunnen uitlaten zonder dat u de poep hoeft op te ruimen.

In Zaltbommel zijn zo'n 2.300 honden geregistreerd. Hun baasjes beleven veel plezier aan hen, maar veel inwoners ergeren zich enorm aan de hondenpoep. Daarom stellen wij regels op en zorgen we voor uitlaatplaatsen in de gemeente. Wanneer elke hondenbezitter de regels naleeft, zorgen wij samen
voor tevreden buren en een opgeruimde openbare ruimte.

61 uitlaatplaatsen

Voornamelijk in de dorpen kwamen er veel locaties bij waar baasjes u uw hond kunnen uitlaten en de poep niet hoeft op te ruimen. Ook de locaties waar de poepzuiger het gebied schoonhoudt zijn uitgebreid. De poepzuiger komt in delen van Aalst, Brakel, Gameren, Kerkwijk, Zaltbommel en Zuilichem.
Wij maakten een overzicht van de uitlaat- en loslooplocaties per dorp of wijk. In de loop van het voorjaar komen er bordjes bij die voorzieningen. De stadswallen in Zaltbommel en het gebied rondom de Tijningen Plas zijn geen uitlaatplaats meer, dat betekent dat u daar voortaan weer verplicht
bent om daar de poep op te ruimen.

Regels in een notendop

De regels zijn hetzelfde gebleven:

* Honden binnen de bebouwde kom moeten aangelijnd zijn. Buiten de bebouwde kom en op losloopplaatsen mag de hond loslopen.
* Binnen de bebouwde kom moeten baasjes de hondenpoep opruimen, behalve op losloop of uitlaatplaatsen.
* Honden zijn niet welkom op speelweiden en in speeltuinen en zandbakken.
* Baasjes die het netjes houden, voorkomen een boete. BOA's houden toezicht op het naleven van de regels. Eerst met waarschuwingen en na het voorjaar met boetes. De boete voor het niet aangelijnd hebben van een hond in de openbare ruimte is EUR 90,-. Voor een hond laten verblijven op
openbare plekken zoals een speelweide, speelplaats of zandbak of vergelijkbare plaatsen, is de bekeuring EUR 140,-. Het niet voldoen aan de opruimplicht tot slot, kost eveneens EUR 140,-.

Meer informatie?

Bent u nieuwsgierig naar de hondenvoorzieningen in uw omgeving? Bekijk dan vragen en antwoorden over regels voor hondenbezitters of de kaart van uw woonplaats met daarop de hondenvoorzieningen. Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem contact op via telefoonnummer 14 0418.