Tips voor het vinden van een nieuwe baan


Vraag

Ik heb een bijstandsuitkering. Ik wil graag weer aan het werk. Hoe kan ik dat het beste aanpakken?

Antwoord

De volgende tips kunnen u helpen bij het vinden van een baan.

Een goed curriculum vitae

Zorg voor een goed curriculum vitae (cv). Uw cv is uw visitekaartje. Een werkgever ziet hierin wie u bent en wat u kunt. Zet in uw cv welke functies u hebt gehad, welke taken u uitvoerde en of u vrijwilligerswerk hebt gedaan. En waar u goed in bent. Meer informatie hierover kunt u vinden op
www.werk.nl.

Goede sollicitatiebrief

Een goede sollicitatiebrief is belangrijk. Vertel waarom u interesse hebt in de functie. Zet in de brief waarom u geschikt bent voor de functie. Probeer taalfouten in uw brief te voorkomen. Laat uw sollicitatiebrief door iemand uit uw omgeving lezen.

Gebruik uw netwerk

Gebruik uw netwerk (familie, vrienden, kennissen) bij het zoeken naar werk. De meeste mensen vinden nog steeds een baan via hun persoonlijke contacten.

Uitzendbureaus

Schrijf u in bij verschillende uitzendbureaus. Zij zoeken voor werkgevers naar (tijdelijke) banen.

Social Media

Ook via social media kunt u zoeken naar werk. Vooral via de netwerksites LinkedIn, Twitter en Facebook. Zet uw profiel op LinkedIn. U kunt via uw netwerkcontacten op zoek naar een nieuwe baan, maar ook werkgevers kunnen op LinkedIn zien of uw profiel aansluit bij wat zij zoeken. Op Twitter
plaatsen bedrijven vaak links naar vacatures. Daar kunt u dan rechtstreeks op solliciteren. Bedrijven die u interessant kunt u volgen via Twitter. Ook via Facebook kunt u via de bedrijvenpagina's vaak rechtstreeks solliciteren op vacatures. Meer informatie over een baan zoeken via social media
vindt u op www.werk.nl.

Lokale vacatures

De website www.Baanindebuurt.nl verzamelt alle vacatures uit de lokale kranten in de Bollenstreek.

Website bedrijven

Kijk eens direct op websites van bedrijven waar u zou willen werken in plaats van alleen op de bekende vacaturesites. Veel werkgevers hebben een rubriek `werken bij' of `vacatures' op hun website staan en publiceren vacatures niet meer in de lokale bladen.

Sollicitatiegesprek

Bereid u goed voor op het sollicitatiegesprek. Bekijk van tevoren de website van het bedrijf. Zorg dat u op tijd bent en dat u er verzorgd uitziet. De eerste indruk is belangrijk voor een werkgever.

Ondersteuning ISD

Voor vragen over ondersteuningsmogelijkheden van de ISD kunt u contact opnemen met de ISD en vragen naar de afdeling Re-integratie. De consulenten van deze afdeling kennen u en de werkgevers in uw omgeving. Zij kunnen u helpen bij het vinden van betaald werk.

Meer informatie

Meer informatie over het zoeken naar werk kunt u ook vinden op www.werk.nl. Hier staan veel tips op voor mensen die een baan zoeken.

Bereikbaarheid ISD

Telefoon : (0800) 95 67 000 (gratis)
Website : www.isdbollenstreek.nl
Per mail : info@isdbollenstreek.nl
Persoonlijk : bezoek het Wmo Adviescentrum.