Wageningen vijf dagen Jolleberg


De vier Wageningse carnavalsverenigingen De Berggeiten, Deurdouwers, Pretkeujes en de Vadaenotten werden zaterdagmiddag 6 februari ontvangen op het bordes van het stadhuis. Locoburgemeester Han ter Maat reikte symbolisch de sleutels van de stad uit aan de Prinsenparen van de verenigingen. Door
deze sleuteloverdracht is Wageningen tijdens de carnaval vijf dagen omgedoopt tot Jolleberg.



Ontvangst 2016



Sleuteloverdracht

De carnavalsoptocht kleurde het centrum van Wageningen en werd door vele enthousiaste toeschouwers bekeken. Bij het bordes van het stadhuis aangekomen vonden een aantal officiele handelingen plaats waaronder de sleuteloverdracht aan de prinsenparen van de verenigingen.

De locoburgemeester hield een toespraak waarin hij benadrukte trots te zijn op de vier carnavalsverenigingen die het carnaval levend houden in Wageningen.



Optocht 2016 1



Onderscheiding

Vervolgens werd traditioneel "Het Wageningse Wiel"overhandigd. Deze onderscheiding wordt namens de vier verenigingen uitgereikt. Dit jaar ontving de kledingbank de onderscheiding vanwege het feit dat zij zich belangeloos inzetten voor de Wageningse samenleving. Na deze uitreiking mocht de
locoburgemeester de prijs overhandigen aan de best verklede persoon en best verklede groep. Locoburgemeester Han ter Maat zei onder de indruk te zijn van de prachtige kostuums die hij tijdens de intocht had gezien.

Volgens traditie bezocht een delegatie van B&W s'avonds de vier verenigingen op diverse locaties in de stad.

Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 08 februari 2016