Koersgroep Oldebroek voor Mekaar lanceert uniek digitaal samenwerkin..


Het Oldebroek voor Mekaar platform voor initiatieven van inwoners is van start gegaan. Het is een uniek platform met een website en borden op locatie. In Nederland is deze combinatie nieuw.

Samen met enkele organisaties verrichtte burgemeester Adriaan Hoogendoorn vrijdag de opening. Hij onthulde bij een van de initiatieven - het opknappen van een oude begraafplaats in Wezep - het bijhorende bord met toelichting en QR code. Deze code leidt direct naar www.oldebroekvoormekaar.nl.

Burgemeester Hoogendoorn feliciteerde alle betrokkenen met dit resultaat. "Het platform geeft inwoners een plek om hun ideeen naar voren te brengen. Zij kunnen zaken `op de agenda' zetten, initiatief nemen en samen aanpakken. Als gemeente kunnen wij daar dan bij aansluiten. Ik hoop van harte
dat het snel doorgroeit, intensief gebruikt wordt en een verbindende rol gaat spelen. Echt Oldebroek voor Mekaar!"

Initiatieven van inwoners

Het platform is een project van de Koersgroep Oldebroek voor Mekaar, samen met Locomedia en de gemeente Oldebroek. Enkele studenten van Hogeschool Windesheim hebben hun medewerking verleend in het bouwen van de website. Het is bedoeld om initiatieven van inwoners voor het voetlicht te brengen.
Via het platform kunnen mensen elkaar vinden en samenwerken.

In eerste instantie zijn drie initiatieven in beeld gebracht; het opknappen van een oude begraafplaats in Wezep, het ontwikkelen van een volgend Klompenpad (Het Vreepad is onlangs geopend) en het realiseren van een belevingserf in Oosterwolde. Op locaties van deze projecten staan nu in het oog
springende borden. De website is met deelnemers van deze projecten ontwikkeld: de dorpsklankbordgroep Wezep, de werkgroep Klompenpad en de stichting Dorpsbelang samen met 's Heerenloo in Oosterwolde.

De website is dynamisch van karakter: iedere inwoner kan een initiatief of activiteit plaatsen of een reactie geven. Zo wordt het platform verder gevuld door en voor inwoners van de gemeente Oldebroek.

Bord initiatief Oldebroek voor Mekaar