Vijf straatrovers aangehouden, politie zoekt fietster


Vijf straatrovers aangehouden, politie zoekt fietster

Laatste update:
08-02-2016 | 16:17

Rotterdam - De politie heeft woensdag 27 januari al op de Aakstraat vier Rotterdammers op heterdaad aangehouden voor een straatroof. In de loop van deze week is een vijfde verdachte aangehouden.

Het vijftal viel op die woensdag rond 16.00 uur een vrouw op de fiets lastig die over de Rotterdamse dijk reed. Een man zag dat de vrouw werd lastig gevallen en hij greep in. Het vijftal richtte zich vervolgens op deze fietser en beroofde hem van zijn geld. Ze deden dit onder bedreiging van,
wat later bleek, een balletjespistool en een taser. Inmiddels was de politie ter plaatse en die hield meteen vier van de vijf verdachten aan.

Onderzoek en getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met de vrouw die die woensdag 27 januari om vier uur 's middags op de Rotterdamse dijk fietste en werd lastig gevallen door de groep. Bent u deze vrouw of weet u wie zij is, bel dan 0900-8844.

Verdachten

Het vijftal bestond uit minderjarige jongens. Twee van hen, in de leeftijd van 15 en 16 uit Rotterdam, zijn in bewaring gesteld. De andere drie jongens zijn door de rechter-commissaris onder voorwaarden in vrijheid gesteld. Twee van 16 jaar en een van 14 jaar oud. Op een later tijdstip zullen
de jongens zich moeten verantwoorden bij de kinderrechter.