Actueel Detail - gemeente Oisterwijk


08 februari 2016

Vorige week publiceerde de politie een rapport over de meldingen van incidenten op azc- locaties in Nederland in het afgelopen jaar. Het aantal meldingen (118) op en rondom het asielzoekerscentrum in Oisterwijk is in vergelijking met andere centra relatief hoog. De gemeente Oisterwijk, het COA
en de politie werken nauw samen om de veiligheid op en rondom het azc te waarborgen.

Naar aanleiding van het politierapport van vorige week, gaan de partijen aanvullende maatregelen nemen om de incidenten op en rondom het asielzoekerscentrum aan te pakken:

*

Het COA zet in op de afbouw van de AMV-groep (alleenstaande minderjarige vreemdelingen). Hierdoor wordt een betere balans gebracht tussen gezinnen en AMV'ers op het azc.

*

De politie en de BOA's (buitengewoon opsporingsambtenaar) gaan strenger controleren op de aanschaf, het doorgeven en gebruik van alcohol door minderjarigen in onder andere het centrum van Oisterwijk en de omgeving van het azc. Het COA doet dit op het terrein van het azc zelf.

*

Het COA zal de beveiliging op het azc intensiveren.

Teamchef van de politie Marck de Brouwer, adjunct unitmanager COA Larissa Roelofs en burgemeester Hans Janssen hebben er vertrouwen in dat de situatie met deze maatregelen op korte termijn verbetert. Samen met de betrokken partners blijft nadrukkelijk aandacht nodig voor de problematiek.