Bussemaker opent creatieve hotspot Neushoorn

Persbericht

Bussemaker opent creatieve hotspot Neushoorn

Een unieke plek in Nederland waar onderwijs en cultuur samenkomen LEEUWARDEN – Neushoorn, de nieuwe creatieve hotspot in hartje Leeuwarden, viert op maandag 8 februari de officiële opening. Minister Jet Bussemaker van OCW komt langs om de opening in te luiden. Niemand minder dan Jett Rebel sluit de avond af met een spectaculair optreden. Van 4 t/m 10 februari staan alle activiteiten in het teken van deze feestelijke opening.

Het heeft even geduurd, maar de creatieve hotspot is nu echt helemaal af. Per januari zijn ook de mbo-opleidingen van D’Drive (school voor Creatieve industrie & Pedagogisch werk, Friesland College) in het gebouw ondergebracht. Het gaat hierbij om de opleidingen artiest (muziek, dans, theater en sounddesign) , podium- en evenemententechniek, film en media en eventmanagement. De gemeente Leeuwarden heeft in samenwerking met D’Drive, Poppodium Romein, Podium Asteriks en vrijwilligers hard gewerkt om dit project te realiseren. De combinatie van cultuur en onderwijs onder één dak levert een unieke samenwerking op. Dat maakt de minister van OCW, Jet Bussemaker, de aangewezen persoon om Neushoorn te openen. Tijdens de eerste acht weken, voorafgaand aan de officiële opening, heeft Neushoorn al 10.000 bezoekers ontvangen. Maar Neushoorn is veel meer dan alleen een podium voor popmuziek. Het is een magische plek en bovenal een cultureel broeinest met allerlei facetten binnen de populaire cultuur. Twee podia, een café en oefen- en productieruimtes maken het gebouw de ideale werkplek voor beginnende ondernemers en studenten binnen de creatieve sector.

Vanaf 20:00 uur is het gebouw toegankelijk voor bezoekers en de entree is gratis. D’Drive trapt het feest af met een muzikaal voorprogramma, waarna de minister om 21:00 uur de openingshandeling voltrekt. Daarna zal Jett Rebel in de Grote Zaal het aanwezige publiek trakteren op een lekkere avond rock ’n roll. De line-up tijdens de openingsweek is divers. Naast Jett Rebel treden onder andere De Staat en de IJslandse rockband The Vintage Caravan op.

D’Drive organiseert gedurende de hele week diverse activiteiten, van kunstworkshops voor kinderen tot ‘groene vingers’ in het Neushoorncafé voor ouderen. Kijk voor meer informatie op www.neushoorn.nl en www.ddrive.nl