Gemeente Leiden: Minister Kamp bezoekt Leiden Bio Science Park

woensdag, 3 februari 2016

Maandagmiddag 8 februari bezoekt minister Kamp van Economische Zaken het Leiden Bio Science Park op uitnodiging van het Leidse college van burgemeester en wethouders. De minister maakt kennis met een van de top-5 campussen in Europa. Het park is het grootste Life Sciences Cluster in Nederland en de negende op de wereldranglijst van medicijnontwikkeling. Tijdens zijn bezoek aan het Leiden Bio Science Park zal minister Kamp de Biotech Training Facility officieel openen.

De bedrijven op Leiden Bio Science Park richten zich op onderzoek, ontwikkeling en productie van nieuwe geneesmiddelen, therapieen en producten voor diagnostiek. Er bevinden zich op het park veel verschillende bedrijven: van start-ups tot multinationals, van bedrijven die zich specialiseren in de research tot productiebedrijven, medtech bedrijven tot vele gespecialiseerde dienstverlenende bedrijven (service providers).

Biotech Training Facility

Het Biotech trainingscentrum is een voor Nederland uniek concept en richt zich op professionals werkzaam in de medische sector, zoals farmaceutische bedrijven, apotheken en ziekenhuizen. Zij worden getraind in het werken in laboratoria en cleanrooms voor de productie van geneesmiddelen. Praktijkervaring is een belangrijk onderdeel van de cursussen en er wordt veel gebruik gemaakt van de specialistische ruimtes binnen Biotech Training Facility.

Triple Helix

In het Leiden Bio Science Park werken overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven optimaal samen. Het is daarmee een mooi voorbeeld van de zogenaamde Triple Helix formule. De samenwerking ondersteunt de ontwikkeling van het Leiden Bio Science Park tot een dynamisch en succesvol kenniscluster met winstgevende bedrijven en continue groei. Nationale en internationale uitwisseling van kennis staat hierbij centraal.

Campus

Er werken momenteel zo'n 17.000 mensen op het park. En zo'n 30.000 studenten. Het Leiden Bio Science Park zal samen met het stationsgebied de komende jaren voor duizenden extra banen zorgen. De gemeente Leiden gaat de komende jaren samen met de universiteit flink investeren in het park. Om het park door te ontwikkelen tot de gewenste campus wordt er meer plaats gemaakt voor nieuwe bedrijven in de Life Science & Health sector en er komt ruimte voor woningbouw en voorzieningen.