Zware sloopwerkzaamheden Meppelerdiepsluis van start

Zware sloopwerkzaamheden Meppelerdiepsluis van start

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 03 februari 2016- Laatste update: 03 februari 2016 17:04 uur

Rijkswaterstaat start met de eerste fase van de sloop van de Meppelerdiepsluis in Zwartsluis van maandag 8 februari 00.00 uur tot en met zondag 14 februari 24.00 uur. Overdag wordt zwaar materieel ingezet dat geluids- en trillingshinder veroorzaakt. Het wegverkeer ondervindt geen hinder.

Tijdens de stremmingsweek wordt door de opdrachtnemer Combinatie Strukton-Reef (CSR) vrijwel 24 uur per dag gewerkt. De sloopwerkzaamheden vinden plaats van 07.00 tot 19.00 uur. Deze sloopwerkzaamheden geven geluids- en trillingshinder voor de directe omgeving vanwege de inzet van zwaar materieel. CSR probeert de hinder zoveel mogelijk te beperken. Zo worden het geluid en de trillingen continue gemonitord. Bij overschrijding van de norm wordt direct onderzocht of de werkzaamheden kunnen worden aangepast. Na 19.00 uur worden de puinresten van de slooplocatie met behulp van kranen verwijderd. Na 23.00 uur, gedurende de nacht, gaan duikers aan het werk.

In de avonduren, tussen 19.00 - 23.00 uur, en op de zondag worden werkzaamheden verricht die beperkte hinder met zich meebrengen. Indien de planning niet wordt gehaald door onvoorziene omstandigheden, kan worden besloten de sloopwerkzaamheden in de avonduren en/of de zondag te laten plaatsvinden. Tijdens de ochtendkerkdienst vinden alleen geluidsarme werkzaamheden plaats.

Het scheepvaartverkeer wordt de gehele week gestremd.

Vlotter en veiliger

De sloopwerkzaamheden zijn nodig om de keersluis om te bouwen tot schutsluis. Vorig jaar is de eerste roldeur van de schutsluis geplaatst. Om de tweede roldeur te kunnen plaatsen, wordt gestart met de sloop van de bestaande keersluis. Met de nieuwe schutsluis worden stremmingen vanwege te hoge of te lage waterstanden voorkomen. De sluis wordt breder en dieper dan de huidige, waardoor grotere schepen vlotter en veiliger kunnen passeren.

Meer informatie

Meer informatie over het project Meppelerdiepsluis is te verkrijgen via ons gratis informatienummer 0800 - 8002 van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10:00 uur tot 18:30 uur of via de projectpagina Meppelerdiepsluis: ombouw keersluis tot schutsluis.