Systeemoefening Collisio

Tussen 8 en 19 februari zal de systeemoefening Collisio plaatsvinden. Deze systeemtest is een jaarlijkse verplichting voor elke veiligheidsregio. Waar en wanneer de oefening zal plaatsvinden is geheim. In de alarmering van de teams zal de naam van de systeemoefening (Collisio) worden meegestuurd zodat iedereen weet dat het om de systeemoefening gaat.

In de systeemoefening wordt een groot deel van de crisisorganisatie getest. De oefening duurt in totaal ongeveer vier uur vanaf de eerste alarmering. Aan de test nemen de volgende onderdelen van de crisisorganisatie deel: Gemeenschappelijke Meldkamer (GMK),het Commando Plats Incident (CoPI), het Regionaal Operationeel Team (ROT), het Beleidsteam en het team Bevolkingszorg van de gemeente waar het incident plaatsvindt, de team(s) Bevolkingszorg van de zogenaamde effectgemeenten, het Regionaal Beleidsteam en het team Crisiscommunicatie.

In het aanrijden naar de plaats waar het incident plaatsvindt zullen geen optische en geluidssignalen worden gebruikt. Ook zullen er geen operationele eenheden als politiewagens, ambulances en brandweerauto's worden ingezet.