Zaak van Habib M'Hedhbi heropend


Zaak van Habib M'Hedhbi heropend

Laatste update:
09-02-2016 | 11:17

Weesp - Vanavond in Opsporing Verzocht: de cold case zaak van de 43-jarige Habib (Mike) M'Hedhbi heropend. Vermoedelijk werd hij in 2000 vermoord, al is zijn lichaam nooit aangetroffen.

In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 juni 2000 werd aan de Korte Muiderweg in Weesp een brandende vuilniszak ontdekt. Na het blussen door de brandweer werden in de zak bebloede kledingsstukken en het rijbewijs van Habib aangetroffen. Hij werd toen twee dagen eerder voor het laatst gezien
op zijn werk in Zwolle. Gezien het bloed dat werd aangetroffen op de kleding, in een woning in Lelystad en in een auto, bestond het vermoeden dat Habib niet meer in leven was. Destijds werden drie verdachten aangehouden, maar omdat er nooit een lichaam werd gevonden werden ze weer vrijgelaten.
Nu, ruim 15 jaar later, is er nooit meer iets van hem vernomen. Vanwege nieuw bewijs is het onderzoek nu heropend door het cold case team.

In de uitzending

Opsporing Verzocht begint dinsdagavond om 20:30 uur bij de AVROTROS op NPO 1. Kijk ook mee op het second screen via live.politie.nl. De herhaling is woensdag rond 11.40 uur op NPO 2.