Woninginbrekers op heterdaad aangehouden


Woninginbrekers op heterdaad aangehouden

Laatste update:
09-02-2016 | 11:29

Huizen - De politie kreeg in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 februari een melding van een verdachte situatie bij een woning aan de Westhove. Twee van de drie verdachten werden op heterdaad aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Om 03.40 uur kreeg de politie een melding dat er mogelijk een woninginbraak zou plaatsvinden aan de Westhove. Agenten gingen ter plaatse en zagen drie verdachten wegrennen, waarna een achtervolging begon. De eerste verdachte, 38-jarige inwoner van Huizen, werd in de tuin achter de woning
aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen en agenten achtervolgden hem vanaf de Dekemastate richting de Duivenvoorde. De 19-jarige verdachte sprong daarna aan de Zeelt in het water en ging vervolgens weer in de richting van de Grondel ervandoor.

Aanhouding

Even later werd ook de tweede verdachte op de Grondel aangehouden. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte. Tijdens het onderzoek zijn er meerdere inbrekerswerktuigen aangetroffen en inbeslaggenomen.

Iets gehoord of gezien?

Heeft u in de nacht van maandag op dinsdag iets verdachts gezien of gehoord, in de omgeving van de bovengenoemde locaties? Of heeft u informatie over de derde verdachte? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.