Wielersport 1: Nieuw seizoen, nieuwe kansen


Wielersport 1: Nieuw seizoen, nieuwe kansen
Geplaatst op 9 februari 2016

Met de wereldtitels van Thalita de Jong en Jens Dekker is het nieuwe wielerjaar uitstekend begonnen. In Wielersport 1 blikken we nog eens uitvoerig terug op de mondiale titelstrijd in Heusden-Zolder, waar veel oranjesucces gevierd werd. Ook belichten we de nationale kampioenschappen in het
veld, van de jeugd tot de profs, en komen de baankampioenschappen aan bod. Met WK Baan-debutant Joost van der Burg en bondscoach Jabik Jan Bastiaans blikken we bovendien vooruit naar het WK Baan in Londen, van 2 tot en met 6 maart.

Offroad-seizoen
De mountainbikers en BMX'ers beginnen binnenkort ook aan hun seizoen. Met Ronan van Zandbeek en Didi de Vries kijken we vooruit naar de Pearl Izumi Cup voor mountainbikers, met wedstrijden in Nederland, Belgie en Luxemburg. Van Zandbeek beproeft zijn geluk voor het eerst terwijl De Vries haar
hegemonie van vorig jaar een goed vervolg wil geven.

Het nieuwe BMX-seizoen bespreken we met talenten Rody van den Heuvel, Femke Gerritse en Kyano van Vlimmeren. Zij staan te trappelen van ongeduld om aan een nieuw BMX-seizoen te beginnen.

Nieuw Olympisch platform
Binnenkort lanceert de KNWU een nieuw Olympisch platform, waar je als fan een kijkje achter de schermen krijgt bij de opleiding van wielertalent tot olympier. Crossmediaal, interactief en dus zeker een bezoekje waard! In Wielersport 1 lees je er alvast alles over.

En verder:

* Het moment van... Thijs Al
* Columns: Rene Suijkerbuijk en Strandleven
* Lezersfoto's: de leukste winterfoto's
* Voorbeschouwing: wegcompetities 2016
* Verhalen uit de regio
* Kennisclub: ledenbinding bij Gaul!
* Bijscholing: uitleg over het nieuwe beleid
* Opleiding: de toekomst van RTC's
* Trainingstips: het nut van trainingsstages
* Project veiligheid
* Tussen de regels: wat zijn `wilde wedstrijden'?
* Wedstrijdkalender

Wielersport 1 verschijnt op vrijdag 12 februari 2016

Ontvang je nog geen Wielersport?
Geen licentiehouder, maar je wilt de Wielersport toch graag ontvangen? Dat kan! Abonneer je dan nu op het magazine van de KNWU.

Abonnement Wielersport aanvragen