Goede Zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen met hersenletsel


09 februari 2016
Vereniging

Goede Zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen met hersenletsel

Thema's in kaart gebracht.

Op 14 januari vond in Utrecht het congres `Goede Zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen met hersenletsel' plaats. Namens de NVLF was Marjolijn Priest aanwezig: zij is betrokken bij de totstandkoming van de Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel kinderen en jongeren.

Tijdens deze dag was er gelegenheid om vragen te stellen en is er gebrainstormd met de deelnemers wat veel informatie en kennis opleverde. De dag heeft duidelijk gemaakt welke thema's nadere uitwerking behoeven. Deze worden op de agenda van een werkgroep gezet.

Zorgstandaard
De Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel Volwassen is gereed. Deze kunt u vinden via de volgende link: http://www.zorgstandaardnah.nl
Op deze site vindt u ook informatie over de in ontwikkeling zijnde zorgstandaard TMH kinderen en jongeren.

Oplossingen voor de problemen van deze doelgroep, die in het werkveld zijn ontwikkeld, worden verzameld en gepubliceerd in een toolbox. Die is te vinden onder de volgende link.

Op dit moment wordt er een vraag-en-antwoord tool ontwikkeld waardoor het stellen van een vraag via de website makkelijker wordt.
Ook worden er gesprekken voorbereid met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), zorgverzekeraars en VWS. Deze hebben als doel om de gevolgen van NAH en de knelpunten waar zorgvragers en zorgverleners tegenaan lopen op de kaart te zetten. De gesprekken worden zo veel mogelijk met betrokkenen
in het werkveld voorbereid.