Buitenlandse scholen op werkbezoek


Buitenlandse scholen op werkbezoek
09-02-2016
[IMG] Klik om te vergroten

Buitenlandse scholen op werkbezoek bij OBS de Polle in Marsum.

Van 24 tot en met 26 februari ontvangt OBS De Polle uit Marsum vertegenwoordigers van scholen uit Engeland, Schotland, Spanje, Finland en Frankrijk. Het doel van dit werkbezoek is om van elkaar te leren over het aanleren van een vreemde taal.

OBS De Polle in Marsum is een drietalige school. Op deze school geven docenten vanaf groep 1 les in het Nederlands, Engels en Fries. De school is ook actief op het gebied van internationalisering. Zij doen bijvoorbeeld mee met het project van Erasmus+ `How children learn languages'. Afgelopen
december hebben leerkrachten van deze scholen een bezoek gebracht aan een elementary school en een highschool in Engeland. Hier hebben ze gezien hoe men in Engeland les geeft in Frans en Duits.

Tijdens het werkbezoek maken de bezoekers onder andere kennis met hoe ze op de Polle lesgeven in de talen Fries en Engels en bespreken zij hoe de resultaten voor het onderwijs op de verschillende scholen zijn. Ook krijgen de bezoekers natuurlijk iets van de mooie omgeving te zien. In de loop
van dit schooljaar en volgend schooljaar gaan steeds twee leerkrachten op bezoek bij de andere deelnemende scholen. In de zomer van 2017 wordt het project afgesloten met een bezoek aan een school in Schotland.

*Foto: website OBS de Polle.