Vrijwilligers gezocht voor bediening Overhaal


09-02-2016 Historische Vereniging Oud Stede Broec wil de bediening van de Overhaal in Broekerhaven overnemen. Hiervoor zoekt de vereniging vrijwilligers.
Een van de vrijwilligers wordt de cooerdinator die verantwoordelijk is voor de organisatie en inzet van het team vrijwilligers. De voorkeur gaat uit naar iemand uit Broekerhaven of omgeving. Maar ook belangstellenden die verder wonen, kunnen zich aanmelden.

Informatie en aanmelden

Wilt u zich aanmelden of meer informatie? Neem dan contact op met Wim Kersten, tel. 0228-512447 of Gerard Poelwijk tel. 0228-518279 van de Historische Vereniging Oud Stede Broec.

Geschiedenis Overhaal

In 1449 werd de Broekerhaven in gebruik genomen. De mensen van Broec pikten een graantje mee van de bijzondere welvaart die de zee bracht. Bij de Broekerhaven was ook een overtoom (rad) geplaatst om de polderschuiten in de haven te kunnen brengen. Dit rad werd door menskracht, maar ook wel
door paarden aangedreven. Op 21 februari 1923 werd de huidige Overhaal, door elektramotoren aangedreven, in gebruik genomen. De straat naast de Overhaal wordt nog steeds 'Achter het Rad' genoemd. (Bron: www.oudstedebroec.nl)