Lange rijen op wegen naar wintersport


9 februari 2016, 21:37

Nederlanders die zaterdag op wintersport vertrekken moeten rekening houden met lange files. Vooral in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk worden flinke files verwacht.

In Frankrijk wordt voor de wintersportsnelwegen zelfs een ' Zwarte Zaterdag' verwacht. De VID voorziet nog extra problemen door het slechte weer. Er wordt veel regen verwacht. Dit maakt de files er alleen maar langer op. Vooral de wegen vanuit Lyon zullen muurvast staan, met op de A40 en A43
lange files. Op de voor Nederlanders belangrijke N90 richting het populaire Val Thorens kan de wachttijd net als vorige week oplopen tot vier uur.

Oostenrijk en Duitsland

In Duitsland zijn het vooral de A7 (Ulm - Fussen) en de wegen vanuit Munchen richting Oostenrijk die vollopen. In Oostenrijk komt vertrekkend verkeer op de Fernpas (B179) vast te staan. Niet alleen vertrekkend vakantieverkeer komt files tegen. Voor veel Duitsers eindigt komend weekend de
vakantie. In combinatie met grenscontroles loopt de wachttijd bij Kufstein (A12) en Salzburg (A10) op tot meer dan een uur.

Foto: (c) VID