Zeventig jaar Partij van de Arbeid

Boekpresentatie in samenwerking met het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen

09 feb 2016 16.00 - 18.00

Lezing

Op dinsdag 9 februari 2016 is het precies zeventig jaar geleden dat de Partij van de Arbeid werd opgericht. Dan verschijnt ook bij Uitgeverij Boom het boek 'Zeventig jaar Partij van de Arbeid', dat onder redactie van Frans Becker en Gerrit Voerman tot stand kwam. Twaalf auteurs laten hun licht schijnen over de geschiedenis van de PvdA, analyseren de huidige positie van deze partij en gaan tevens in op de toekomst van de Nederlandse sociaaldemocratie.

Het programma zal geopend worden door Gerrit Voerman, directeur van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen van de Rijksuniversiteit Groningen en hoogleraar Ontwikkeling en functioneren van het Nederlandse en Europese partijstelsel. Hierna volgt een discussie naar aanleiding van Zeventig jaar Partij van de Arbeid over de huidige positie en toekomstperspectieven van de PvdA. Na afloop van de discussie zal het boek aan PvdA-voorzitter Hans Spekman worden aangeboden, die vervolgens op het boek en de discussie zal reageren.

Over de sprekers

Wout Cornelissen is als politiek filosoof verbonden aan de Universiteit Utrecht en auteur van een studie over het politieke denken van Karl Popper, Leo Strauss en Hannah Arendt.

Josje den Ridder is medewerker van het Sociaal en Cultureel Planbureau, medeauteur van de bundel en auteur van een studie over politieke partijen en de representativiteit, verdeeldheid en eensgezindheid van partijleden.

Henk te Velde is hoogleraar Vaderlandse Geschiedenis aan de Universiteit Leiden en auteur van het inmiddels klassieke Stijlen van leiderschap. Persoon en politiek van Thorbecke tot Den Uyl.

Menno Hurenkamp (moderator) is medewerker van de Wiardi Beckman Stichting en hoofdredacteur van Socialisme & Democratie.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

* www.spui25.nl

* Spui 25

Spui 25-27 | 1012 XM Amsterdam

+31 (0)20 525 8142

Ga naar detailpagina

Gepubliceerd door Spui25