Waarschuwing: Babbeltruc deurwaarder


Waarschuwing: Babbeltruc deurwaarder

Laatste update:
10-02-2016 | 12:03

Wijk bij Duurstede - Dinsdagochtend 9 februari deed een man zich voor als deurwaarder en probeerde een vrouw geld afhandig te maken.

Rond 10.45 uur werd bij een woning aan de Van Nijendaalhof aangebeld. Een 41-jarige vrouw, niet zijnde de bewoner, deed de deur open en zag een man staan. De man stelde zich voor als een deurwaarder en gaf aan dat hij een achterstallige energierekening kwam innen. Hij vroeg aan de vrouw deze
direct te betalen. De vrouw was niet woonachtig op het adres en belde vervolgens met de bewoner om het verhaal te verifieren. Tijdens het telefoongesprek gaat de man zonder buit ervandoor.

Signalement

De man was ongeveer 55 jaar oud, rond 1.75 m lang en had kort donker haar. Hij droeg een zwarte korte jas, met daaronder een blauwe spijkerbroek en bruine schoenen. De man reed weg in een zwarte auto.

Vermoedt u een babbeltruc? Bel 112!

Vertrouwt u het niet? Bel dan de politie via 112. Geef dan een zo goed mogelijk signalement van de persoon (of personen), de richting waarin hij verdwenen is en de gegevens van eventuele voertuigen.