Cursisten onder indruk van bezoek aan politiek centrum

Deelnemers aan de 50PLUS-cursus Algemene Politieke Kennis hebben het politieke centrum van ons land bezocht. Hierbij kregen de cursisten een inzicht in het democratisch bestel en werden binnenlandse en buitenlandse politiek behandeld door docent Pieter van Nispen.

Een deel van de dag, vrijdag 12 februari, was voorbehouden aan de 50PLUS-politieke kopstukken Jan Nagel en Henk Krol. In hun inleiding gaven zij de cursisten een kijkje in de politieke keuken die Eerste en Tweede Kamer heet en werd ingegaan op de werkzaamheden van de afzonderlijke fracties.

Onder leiding van cursusleider Nico de Vos werden de cursisten in de gelegenheid gesteld in discussie te gaan met Nagel en Krol. Hieruit vloeide een mooie discussie voort die door beide partijen zeer leerzaam werd gevonden. De deelnemers stelden de mogelijkheid om direct van gedachten te wisselen met de landelijke 50PLUS-politici zeer op prijs.

Een rondleiding stond ook op het programma. Zo werd onder meer de plenaire zaal bezocht. Maar zeker de handelingenkamer van de Tweede Kamer, waar alle handelingen van de Kamer van af begin 19e eeuw worden bewaard, maakte indruk op de bezoekers.

De dag, die als een van de indrukwekkendste van de cursus is ervaren, werd afgesloten met een discussie over integriteit in de politiek.

Zeer binnenkort komt informatie beschikbaar over het verdere cursusaanbod en d ideeen van 50PLUS op het gebied van scholing en ontwikkeling van leden, zowel op nationaal als regionaal niveau. Voor meer informatie stuur een email.