Inrichting rotonde de Nieuwe Poort definitief gemaakt


29 januari 2016De tijdelijke verkeersmaatregelen bij rotonde De Nieuwe Poort, worden definitief. De verkeersmaatregelen dragen bij aan een betere doorstroming en verkeersveiligheid. Van maandag 8 februari tot en met vrijdag 4 maart wordt gewerkt aan de rotonde.
De nieuwe verkeerssituatie bij de rotonde Nieuwe Poort

Bij deze werkzaamheden krijgt de proefopstelling van voorsorteervakken en het verkeerslicht voor fietsers hun uiteindelijke vorm. Ook wordt gewerkt aan het riool en komt er nieuw asfalt op de buitenste rijbaan. Tijdens de werkzaamheden wordt de rotonde af en toe (gedeeltelijk) afgesloten.

Afsluitingen

* Maandag 8 februari 07.00 uur tot woensdag 10 februari 16.00 uur is de rotonde afgesloten tussen de Groningerstraat en Piet Mondriaanlaan. Dit in verband met werk aan de riolering. Verkeer wordt omgeleid. Het fiets- en voetpad blijft toegankelijk.
* Maandag 15 februari 20.00 uur tot dinsdag 16 februari 06.00 uur is de rotonde dicht in verband met asfalteerwerkzaamheden. NB: De geplande asfalteringswerkzaamheden gaan vanwege ongunstige weersomstandigheden niet door.
* Dinsdag 16 februari tot vrijdag 4 maart worden de rood-witte barriers (ter ondersteuning van de voorsorteervakken) vervangen door permanente bestrating. Tijdens deze werkzaamheden blijft de rotonde toegankelijk voor al het verkeer.

Tijdens de werkzaamheden is een omleiding aangegeven richting Piet Mondriaanlaan/plein. Vanaf de tunnel Nieuwe Poort volg Amsterdamseweg-Plataanstraat-Soesterweg-Wagenwerkplaats-Piet Mondriaanplein. Omleiding is genummerd met cijfer `1'. Verkeer vanaf Piet Mondriaanlaan/plein naar de rotonde
toe is wel mogelijk tijdens de werkzaamheden.

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email