Werkzaamheden Aalsmeerderbrug (N196)


17 februari 2016 - Nieuwsartikel

De provincie Noord-Holland werkt van vrijdag 26 februari tot en met dinsdag 8 maart 2016 aan de Aalsmeerderbrug in de provinciale weg N196 op de grens van de gemeenten Haarlemmermeer en Aalsmeer. Dit heeft gevolgen voor het wegverkeer en de scheepvaart.

Wegverkeer

Verkeer wordt in beide richtingen over een van de twee brugdelen geleid. Hierdoor zijn minder rijstroken beschikbaar en kan vertraging optreden. Doorgaand verkeer wordt dan ook geadviseerd om te rijden via de N201en N231, en vice versa.

Om de doorstroming te bevorderen, is de aansluiting van de Aalsmeerderdijk op de Kruisweg/Burgemeester Kasteleinweg (N196) afgesloten voor autoverkeer. Verkeer wordt omgeleid via Pudongweg en vice versa. Ter plaatse staan verkeerslichten, zodat (brom)fietsverkeer en voetgangers van en naar de
Aalsmeerderdijk kunnen oversteken.

Scheepvaart

Van maandag 29 februari tot en met maandag 7 maart 2016 geldt een stremming voor het scheepvaartverkeer. Er wordt een omleiding ingesteld met behulp van borden langs de vaarwegen.

Werkzaamheden

Er wordt gewerkt aan het kwadrant van de brug, een onderdeel van het mechanisme waarmee de brug open en dicht kan. Daardoor is de brug tijdens de werkzaamheden niet bedienbaar en kan over een van de twee brugdelen geen verkeer rijden.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel